Eucharistieviering

De viering op zondag vormt het hart van de parochie. Er is tegenwoordig om de week een eucharistieviering en een woord- en gebedsdienst. Hier wordt de gemeenschap met elkaar in Christus ervaren. Hier wordt inspiratie gevonden voor het leven.

We luisteren naar het Woord van God. We vieren in de dienst van de tafel, de eucharistie , Jezus’ Pasen.  We gedenken dat Jezus zich totaal geeft in de handen van zijn Vader.  Hij wordt één met zijn Vader en in Gods Geest blijft Jezus bij ons.  Zo kunnen wij mensen worden naar Jezus’ beeld. Wij ontvangen in de communie wat wij mogen zijn en worden:  lichaam van Christus in deze wereld.

De eucharistie is voedsel voor de ziel. Zoals in het verhaal van Elia, hieronder door pastoor Wiel Meertens afgebeeld op de deurtjes van het tabernakel: Elia eet en drinkt zoals de engel hem zegt en komt weer op krachten. Hij kan het leven weer aan.

Er zijn nogal wat mensen uit verschillende werkgroepen bij onze vieringen betrokken. Zij dragen allen zorg voor een onderdeel van de viering.

Voorgangers, vrijwilligers èn kerkgangers maken er samen een fijne dienst van die parochianen een thuisgevoel geeft.

En de koffiegroep zorgt dat er op zondag nog nagepraat kan worden bij een kop koffie of thee.

 

naar de vorige pagina ...